Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Ιστορικό βήμα για την Ελλάδα η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup

Der Standard: Ιστορικό βήμα για την Ελλάδα η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup
Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε έναν συνολικό συμβιβασμό για την υλοποίηση του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, μέχρι το τέλος του 2018
«Eurogroup: Επιτυχία στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα» τιτλοφορεί η ολλανδική εφημερίδα Der Standard στην μακροσκελή ανταπόκρισή της από το Λουξεμβούργο, με αφορμή τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, στη συνάντησή τους το βράδυ της Πέμπτης με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde στο Λουξεμβούργο, συμφώνησαν σε έναν συνολικό συμβιβασμό για την υλοποίηση του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, μέχρι το τέλος του 2018.
Η εν λόγω συμφωνία, με την πρόθεση του Δ.Ν.Τ. να παραμείνει στο πρόγραμμα, μπορεί να θεωρηθεί ως «ιστορικό βήμα», τονίζει η εφημερίδα, αναφέροντας πως ήδη, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, είχε εμφανιστεί «εξαιρετικά αισιόδοξος» ενώ οι ειδικοί που συνέταξαν την έκθεση αξιολόγησης επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα από τους Ευρωπαίους εταίρους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης