Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Οι «ζαβολιές» του Schaeuble με το ελληνικό πρόγραμμα και το δίλημμα που αντιμετωπίζει

Bild: Οι «ζαβολιές» του Schaeuble με το ελληνικό πρόγραμμα και το δίλημμα που αντιμετωπίζει
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί στους Γερμανούς βουλευτές ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα 
Για ζαβολιές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, στο ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα για τη σημερινή (15/6/2017) συνεδρίαση του Eurogroup.
«Ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, θέλει να κρατήσει την ελληνική διάσωση έξω από τον προεκλογικό αγώνα και το γερμανικό κοινοβούλιο» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «ο Schaeuble είχε υποσχεθεί στο κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ θα μετείχε (και θα πλήρωνε επίσης).
Το Ταμείο αρνείται όμως εδώ και δύο χρόνια, γιατί επιθυμεί πρώτα να απαλλάξει τους Έλληνες από χρέη, κάτι που ο Schaeuble δεν θέλει.
Από αυτό το δίλημμα ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να απαλλαχθεί μόνο με κάποιο τέχνασμα».
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «ο Schaeuble απασχολεί εδώ και μήνες τους νομικούς του με τη σύναψη συμφωνίας με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.
Στη σύνοδο του Eurogroup σήμερα στο Λουξεμβούργο θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πολυαναμενόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης.
Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ λιγότερο από μια επίσημη απόφαση για συμμετοχή, την οποία ο Schaeuble έχει υποσχεθεί στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Βερολίνο.
Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς συζήτηση στην ολομέλεια με όλους τους βουλευτές παρόντες».
Ο επικεφαλής του κόμματος των σοσιαλδημοκρατών Thomas Oppermann δήλωσε στην Bild: «Ο Schaeuble θα πρέπει πριν από τις εκλογές να βγάλει τα χαρτιά του στο τραπέζι και να πει τι περιμένει τους Γερμανούς φορολογούμενους!».
Ο ειδικός για τα οικονομικά θέματα από το κόμμα των Πρασίνων, Gerhard Schick, κάνει επίσης, λόγο για ένα «αισχρό κόλπο» του Schaeuble.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης