Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Η τοξική σχέση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με τον W. Schaeuble

Focus: Η τοξική σχέση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με τον  W. Schaeuble
Τα πνευματώση σχόλια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ελλάδας
Γερμανοί πολιτικοί και ελληνικές εφημερίδες.
Μετά την κρίση χρέους που ξέσπασε στην ΕΕ η σχέση τους μόνο ρομαντική δεν είναι αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Focus.  
Ένα επεισόδιο με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble δείχνει πόσο τοξική είναι η αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ σε δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων.
Όπως αναφέρει το Focus ο Schäuble την Τρίτη μίλησε με καλά λόγια για την Ελλάδα.
Εφφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμβιβαστική συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα.
«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε» δήλωσε ο Schaeuble στη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Βερολίνο.
Στην Ελλάδα, όμως, ήταν μια άλλη δήλωση του Γερμανού πολιτικού του CDU, η οποία προκάλεσε σάλο.
Κατά τη διάρκεια των πνευματώδων  παρατηρήσεων του Schaeuble - όπως αναφέρει το Focus- μίλησε και για την ελληνική κυβέρνηση.
«Ο Ελληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα στην Angela Merkel και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: "Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.  
Παράλληλα ο Schaeuble είπε ότι "ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους".  
Μήπως ο Schaeuble υποστήριξε ότι υπάρχουν εντάσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης;
Ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών του; Αναρωτιέται το περιοδικό Focus και παραθέτει τίτλους από πρωτοσέλιδα Ελληνικών εφημερίδων.
«Προβοκάσια από Σόιμπλε» αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις».
«Ένταση λίγο πριν από Eurogroup» γράφει η «Καθημερινή».
Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα» «Αποκαλυπτήρια», η «ρήξη Τσίπρα - Τσακαλώτου αφήνει τη σκιά της στο Eurogroup».
Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση απάντησε άμεσα στις δηλώσεις Schaeuble μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου.
«Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Schaeuble μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης