Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετρημένες οι αλλαγές της κυβέρνησης Trump στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες

ΗΠΑ: Μετρημένες οι αλλαγές της κυβέρνησης Trump στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες
Το έγγραφο είναι το αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου 
Η πολυαναμενόμενη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες από την κυβέρνηση του Donald Trump ίσως αποδεχθεί εν τέλει «άνθρακας», καθώς, με βάση τα όσα ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι επικείμενες αλλαγές στο σύνολο νόμων «Dodd-Frank» θα είναι μετρημένες.
Το 150σέλιδο έγγραφο του υπουργείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές στις ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν να απομακρύνονται από τις αυστηρές προδιαγραφές που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Το έγγραφο είναι το αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Την περασμένη Πέμπτη, με 233 ψήφους υπέρ και 186 κατά, πέρασε στη βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος που αντικαθιστά τον Dodd Frank.
Mε όνομα «Financial Choice Act», η πρόταση Trump εγκρίθηκε, ωστόσο εκτιμάται ότι έχει λίγες πιθανότητες να περάσει ως έχει από τη Γερουσία.
Το σύνολο κανονισμών («Dodd-Frank») που επιβλήθηκε το 2010, στον απόηχο της άνευ προηγούμενου κρίσης το 2008, απαιτεί μεταξύ άλλων και τη διακράτηση μεγάλου όγκου κεφαλαίων ως μία ασφάλεια από παρόμοιες καταστάσεις.
Τα τωρινά συνολικά υπερβάλλοντα κεφάλαια (σε σχέση με το διάστημα πριν την εφαρμογή του νόμου) των συστημικών αμερικανικών τραπεζών, τα οποία και θα απελευθερωθούν από το πιο χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο, ανέρχονται στα 131 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης