Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ελπίζουμε ότι οι επενδυτές θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ελπίζουμε ότι οι επενδυτές θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο
Οι εθνικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας δημιούργησαν αβεβαιότητα για τους επενδυτές, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Την ελπίδα ότι οι επενδυτές θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να υπάρξει σαφήνεια
σχετικά με τη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, τονίζοντας πως οι εθνικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας δημιούργησαν αβεβαιότητα για τους επενδυτές.
«Έχουμε καταστήσει σαφές στις αγορές και στην επιχειρηματική κοινότητα ότι θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια όσο το δυνατόν νωρίτερα», δήλωσε ο Hammond στο «Reuters».
Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα (12/6/2017) σε χαμηλά επτά μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας θα αποδυνάμωνε περαιτέρω την οικονομία της χώρας, πριν από την έναρξη των συνομιλιών για την έξοδο από την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα.
«Ελπίζω ότι ο κόσμος θα μπορέσει να περιμένει... και να αποκτήσει μια αίσθηση για το πώς θα λειτουργήσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Hammond.
Ο Hammond είπε επίσης ότι η ατζέντα του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, είναι βαθιά λανθασμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης