Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (πρώην ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Να παραιτηθεί άμεσα η May - Είναι πολιτικά «νεκρή»

tags :
Osborne (πρώην ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Να παραιτηθεί άμεσα η May  -  Είναι πολιτικά «νεκρή»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προβλέπει, πως η May θα καταρρεύσει πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017.
Την άμεση παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Συντηρητικών George Osborne, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά «νεκρή».
Μάλιστα εκτιμά ότι, δεν θα πρέπει να αναμένει άλλη στήριξη από το κυβερνόν κόμμα και προβλέπει, πως θα καταρρεύσει πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017. 
Χαρακτήρισε την  προεκλογική εκστρατεία της καταστροφική, καθώς όπως επισήμανε, ανέτρεψε το έργο τόσο του ίδιου όσο και του πρώην πρωθυπουργού David Cameron.
Ο κ. Osborne, τώρα συντάκτης της εφημερίδας Evening Standard, σε συνέντευξή του στο BBC τόνισε πως «θα γνωρίζουμε πολύ σύντομα εάν η κ. May θα μπορέσει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.
Επίσης ο Osborne απέρριψε το ενδεχόμενο αντικατάστασης της May στην πρωθυπουργία από τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Boris Johnson, για τον οποίο σημείωσε με καυστικό τρόπο, πως βρίσκεται σε μόνιμη εκστρατεία για την κατάληψη της εξουσίας.
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει ιστορικό μακράς εχθρότητας με την πρωθυπουργό, καθώς εκείνη είναι που τον απομάκρυνε από τους Συντηρητικούς, λέγοντας πως θα πρέπει να γνωρίσει καλύτερα το κόμμα.
Τώρα ο Osborne αρθρογραφεί στην εφημερίδα  Evening Standard, μέσω της οποίας ασκεί συχνά δριμεία κριτική στη May για τη στάση στο Brexit με αυστηρό έλεγχο της μετανάστευσης, που κατά τον πρώην υπουργό, θα επιφέρει σημαντικό κόστος στη βρετανική οικονομία.
Να σημειωθεί ότι, ο Osborne συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα, που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, στην περίπτωση κατά την οποία προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με μία παραίτησή της από τη Downing Street.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης