Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Παλινωδίες του γραφείου της May - Tώρα λέει ότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με το DUP

Bloomberg: Παλινωδίες του γραφείου της May - Tώρα λέει ότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με το DUP
Και νέες φήμες για αντικατάσταση της Theresa May από τον Boris Johnson, ωστόσο, ο ίδιος διαψεύδει
Το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίζεται στο χάος, γράφει το Bloomberg, καθώς το γραφείο της Theresa May ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με το κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας DUP, που θα επιτρέψει στην πρωθυπουργό να κυβερνήσει, λίγες ώρες μετά από προηγούμενη ανακοίνωσή του που έκανε λόγο για συμφωνία.
"Η πρωθυπουργός μίλησε με το DUP έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία, όταν το κοινοβούλιο ανοίξει και πάλι την προσεχή εβδομάδα" ανέφερε το γραφείο της May νωρίς την Κυριακή 11/6.
"Θα καλωσορίσουμε οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί, καθώς θα παρέχει τη σταθερότητα και τη σιγουριά που χρειάζεται η χώρα εν όψει των διαπραγματεύσεων για το Βrexit.
Όταν τα δύο κόμματα συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες θα προχωρήσουν".
Η ανακοίνωση αυτή βγήκε πέντε ώρες μετά την προηγούμενη που καλωσόριζε "τη δέσμευση του DUP στις αρχές μίας καταρχήν συμφωνίας υποστήριξης μίας κυβέρνησης των Συντηρητικών σε μία βάση εμπιστοσύνης".
Αυτές οι παλινωδίες προκαλούν περαιτέρω σύγχυση σε μία κυβέρνηση που ρίσκαρε και έχασε προκαλώντας εκλογές, οι οποίες εξαφάνισαν την πλειοψηφία της και τώρα εξαρτάταται από ένα αμφιλεγόμενο κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, γνωστό για τις παρωχημένες κοινωνικές του πεποιθήσεις.
Αυξάνοντας την αβεβαιότητα, μία εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της May, μετά το καταστροφικό για τους Συντηρητικούς αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Johnson σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της May να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει εκ νέου πρωθυπουργός, ωστόσο ο ίδιος διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι τη στηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης