Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Παρακλάδι της Al Qaeda εξαπέλυσε επίθεση με τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες σε στρατόπεδο του ΟΗΕ στο Μάλι

Guardian: Παρακλάδι της Al Qaeda εξαπέλυσε επίθεση με τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες σε στρατόπεδο του ΟΗΕ στο Μάλι
Η επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά την πρωτοβουλία της Γαλλίας για κοινή στρατιωτική δράση πέντε αφρικανικών χωρών κατά εξτρεμιστικώ οργανώσεων
Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση σε έναν καταυλισμό του ΟΗΕ στο βόρειο Μάλι, σκοτώνοντας τρεις ειρηνοποιούς από τη Γουινέα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, όπως αναφέρει ο Guardian.
Το παρακλάδι της Al Qaeda στο Μάλι ανέλαβε την ευθύνη στο Μάλι κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του ραμαζανιού, σύμφωνα με  τα τοπικά ΜΜΕ.
Η εξτρεμιστική οργάνωση υποστήριξε ότι χτύπησε με πυραύλους και πυροβόλα τις δυνάμεις της Γουινέας στην πόλη Kidal  στα ανατολικά του Μάλι.
"Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί στρατιώτες της Γουινέας" ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Η αποστολή ειρηνοποιών του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την επίθεση και τους θανάτους.
Η συγκεκριμένη αποστολή στο Μάλι έχει τις περισσότερες απώλειες από όλες στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην πρωτεύουσα της Γουινέας Κόνακρι η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, κάνοντας λόγο για βάρβαρη επίθεση.
Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Stephane Dujarric καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, λέγοντας ότι οι δολοφονίες ειρηνοποιών μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου με βάση το διεθνές δίκαιο.
Οι τραυματίες ειρηνοποιοί ήταν οκτώ.
Η επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά από ένα ψήφισμα με πρωτοβουλία της Γαλλίας, που έδωσε την έγκριση για στρατιωτική δράση από πέντε αφρικανικές χώρες ενάντια σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Οι χώρες είναι ο Νίγηρας, το Τσαντ, το Μάλι, η Μπουρκίνα Φάσο και η Μαυριτανία.
Οι κοινές δυνάμεις αναμένεται να απαρτίζονται από 5.000 στρατιώτες με τα κεντρικά να είναι στο Μάλι, ενώ η χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ θα ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2017 ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 50 ανθρώπους στο βόρειο Μάλι και τραυμάτισε δεκάδες στρατιώτες και πρώην μαχητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης