Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Φορτηγό 7,5 τόνων προσπάθησαν να νοικιάσουν οι δράστες της επίθεσης στην Γέφυρα του Λονδίνου

Βρετανία: Φορτηγό 7,5 τόνων προσπάθησαν να νοικιάσουν οι δράστες της επίθεσης στην Γέφυρα του Λονδίνου
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, Dean Haydon
Στα σχέδια των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου στις 3/6 ήταν να νοικιάσουν ένα βαρύ όχημα και μάλιστα, είχαν επιχειρήσει να νοικιάσουν ένα φορτηγό 7,5 τόνων, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, Dean Haydon.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή 9/6 ο Dean Haydon,  οι δράστες που το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου  έριξαν ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν πεζούς, προκαλώντας το θάνατο οχτώ ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων, μετέφεραν στο πίσω μέρος του μικρού φορτηγού βόμβες μολότοφ.
Την επίθεση στους πεζούς στου δρόμους την έκαναν χρησιμοποιώντας ροζ κεραμικά μαχαίρια.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες ήθελαν να νοικιάσουν ένα βαρύ όχημα, γεγονός που σημαίνει ότι επιθυμούσαν τα θύματα να είναι περισσότερα.
Όπως ανέφερε ο Dean Haydon «με ένα φορτηγό 7,5 τόνων οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες».
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, αν και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις ότι οι δράστες – ο γεννηθείς στο Πακιστάν, Khuram Butt, ο Ιταλός Youssef Zaghba και ο Rachid Redouane που είχαν συνδέσμους στην Λιβύη, το Μαρόκο και την Ιρλανδία – εκτελούσαν συγκεκριμένες εντολές, που είχαν λάβει από άτομα στην Βρετανία ή το  εξωτερικό.
«Δεν αναζητούμε ένα ευρύτερο δίκτυο», πρόσθεσε ο Dean Haydon, σημειώνοντας ότι  προσπαθούν να καταλήξουν πως συναντήθηκαν οι τρεις άνδρες, πως γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι από το περασμένο Σάββατο η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει 262 καταθέσεις ατόμων από 19 χώρες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διεθνείς έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης