Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «στόχαστρο» του ISIS και η Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Ιράκ

Στο «στόχαστρο» του ISIS και η Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Ιράκ
Το ΙΚ το οποίο ελέγχει την επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ είχε επιτεθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας ενώ έχει εξαπολύσει και θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμούς στο παρελθόν
Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε με επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, αφού η εξτρεμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τεχεράνη που σκότωσε τουλάχιστον 17 άτομα και στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα με απολογισμό τουλάχιστον 20 νεκρών.
Σε ένα βίντεο που φαίνεται να έχει καταγραφεί πριν από την επίθεση στην Τεχεράνη, πέντε μέλη απειλούσαν τους Σιίτες στο Ιράν καθώς και τη Σαουδική Αραβική κυβέρνηση λέγοντας ότι η σειρά τους "θα έρθει".
"Γνωρίζετε ότι μετά το Ιράν, η σειρά σας θα έρθει ...
Υπακούμε στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο Του και αγωνιζόμαστε για χάρη αυτής της θρησκείας, όχι για το Ιράν ή την Αραβική Χερσόνησο. "
Το ΙΚ, το οποίο ελέγχει την επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ, είχε επιτεθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ έχει εξαπολύσει και θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμούς στο παρελθόν με στόχο τους Σιίτες της Σαουδικής Αραβίας.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη στη Μέση Ανατολή από τότε που η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τους διπλωματικούς και μεταφορικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Η Ντόχα αρνείται την κατηγορία.
Την Παρασκευή, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία εξέδωσε μια ειδοποίηση ασφαλείας προς τους πολίτες τους που πρότειναν να «επιδείξουν προσοχή σε μέρη που συχνάζουν αλλοδαποί λόγω του συνεχιζόμενου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων ... σε ολόκληρο το Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης