Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» της Deutsche Bank στο αίτημα των Δημοκρατικών για πληροφορίες σχετικά με τον Trump

«Όχι» της Deutsche Bank στο αίτημα των Δημοκρατικών για πληροφορίες σχετικά με τον Trump
«Η Deutsche Bank, όπως και τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τους πελάτες της»
Η Deutsche Bank απέρριψε το αίτημα των Δημοκρατικών για παροχή πληροφοριών σχετικά με τις σχέσεις της γερμανικής τράπεζας με τον Donald Trump αλλά και τις δραστηριότητές της στη Μόσχα.
Η τράπεζα υποχρεούται από το νόμο να διατηρεί την εμπιστευτικότητα των μη-δημόσιων πελατών της, ανέφεραν οι δικηγόροι της Deutsche Bank σε επιστολή που ανταποκρίνεται σε αίτημα πέντε βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Η Deutsche Bank, όπως και τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τους πελάτες της.
Αυτό ισχύει ακόμα και αν το άτομο είναι κυβερνητικός αξιωματούχος ή γνωστός άνθρωπος και ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το άτομο έχει κάνει κάποια αποκάλυψη σχετικά με τη σχέση του με το τραπεζικό ίδρυμά του», ανέφεραν οι δικηγόροι σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας σήμερα Παρασκευή (9 Ιουνίου 2017).
Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αρχές ερευνούν ακόμη και τώρα τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης για το «mirror trading», κατά το οποίο μεταφέρθηκαν 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία το διάστημα 2011-2015, παρά το διπλό πρόστιμο που δέχθηκε η γερμανική τράπεζα για την υπόθεση.
Η Deutsche Bank δέχθηκε στις 31 Ιανουάριου 2017 για τις εν λόγω κατηγορίες δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 628 εκατ. δολ., 425 εκατ. δολ. από τις Η.Π.Α. και 163 εκατ. στερλινών από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς θεωρείται πως οι μεταφορές είχαν απώτερο σκοπό το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από τους πελάτες της.
Τα παραπάνω ίσως μεταφραστούν σε νέα «καμπάνα» κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρωζώνης, η οποία ήδη έχει να πληρώσει συνολικά πάνω από 8 δισ. δολάρια σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν από το 2016.
Ορισμένες εκτιμήσεις μιλούν και πρόστιμο 170 εκατ. δολ. από τη Μόσχα, ένα ποσό υποδεέστερο σε σχέση με τα αντίστοιχα που της έχουν επιβληθεί.
Στα του Αμερικανού Προέδρου, υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank έχει χορηγήσει δάνειο των 300 εκατ. δολαρίων στην Trump Organization, του Donald Trump.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει δώσει προσωπικές εγγυήσεις για να πάρει το (εξυπηρετούμενο) δάνειο, σε δόσεις, την περίοδο 2012 – 2015, με αποτέλεσμα ο γερμανικός κολοσσός να έχει βρεθεί σε δίλλημα.
Εξηγώντας, αν αποσύρει τις προσωπικές εγγυήσεις, τότε θα φανεί κάτι σαν χάρη προς τον κ. Trump, ωστόσο αν δεν προχωρήσει στα παραπάνω, τότε, σε περίπτωση αθέτησης πληρωμών, θα κινδυνεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία του μεγιστάνα των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης