Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Συντηρητικοί έχασαν την αυτοδυναμία και «βασίζονται» στους Φιλελεύθερους για κυβέρνηση με… αστερίσκους

Οι Συντηρητικοί έχασαν την αυτοδυναμία και «βασίζονται» στους Φιλελεύθερους για κυβέρνηση με… αστερίσκους
Το κόμμα της Πρώτης υπουργού της Σκωτίας κας Nicola Sturgeon έχει κλείσει προ πολλού την πόρτα στην Theresa May...
Οι Συντηρητικοί της (μέχρι πρότινος) πρωθυπουργού Theresa May δεν κερδίζουν την αυτοδυναμία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls, για 12 έδρες, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία μία συνεργασία με ένα έτερο κόμμα για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, ενόψει των πολύ κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Brexit που αρχίζουν την 19η Ιουνίου 2017.
Το σενάριο μίας συνεργασίας μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών φαντάζει απίθανο, οπότε στο «παιχνίδι» μπαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας.
Το κόμμα της Πρώτης υπουργού της Σκωτίας κας Nicola Sturgeon έχει κλείσει προ πολλού την πόρτα στην Theresa May, καθώς η επικεφαλής του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί την αποχώρηση του Βασιλείου από την Ε.Ε.
Μάλιστα, έχει προαναγγείλει και δημοψήφισμα (το δεύτερο, το πρώτο έγινε το 2014) για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου η χώρα της να μη χάσει τα προβάδισμα από τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Αυτό αφήνει ως πιθανούς συμμάχους της κας May μόνο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
Η νέα κυβέρνηση θα έχει 328 έδρες (312 από τους Tories και 14 από τους Φιλελεύθερους), ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια.
Τον περασμένο Μάιο, το κόμμα του Tim Farron, στο προεκλογικό του μανιφέστο, υποσχέθηκε ότι εάν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονταν στην κυβέρνηση θα διεκδικούσαν τη διατήρηση της ελεύθερης μετακίνησης μεταξύ Βρετανίας και ηπειρωτικής Ευρώπης, θα κρατούσαν τη χώρα στην ενιαία αγορά και επίσης θα διοργάνωναν δεύτερο δημοψήφισμα επί των τελικών όρων της συμφωνίας εξόδου από την Ε.Ε.
Με αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείουν την αποχώρηση από την Ε.Ε., ωστόσο βάζουν πολύ υψηλά τον πήχη.
Μεταξύ των πολιτικών που προτείνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι και η νομιμοποίηση της κάνναβης, ώστε να μπορεί να φορολογείται αλλά και επενδύσεις πολλών δις στερλινών, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδεχθούν οι Συντηρητικοί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης