Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA): O Tσίπρας θέλει επενδύσεις ως λύση για την ελληνική κρίση χρέους

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA): O Tσίπρας θέλει επενδύσεις ως λύση για την ελληνική κρίση χρέους
Μήνυμα ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε μια λύση που δεν περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους
Δράσεις που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ελληνική οικονομία, ώστε να προσελκυστούν περισσότερες ξένες επενδύσεις, ζήτησε από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (DPA).
Μόνο με ισχυρές αποφάσεις από τους Ευρωπαίους θα μπορούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των διαφωνιών ανάμεσα σε αυτούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε χθες (7/6/2017) ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του συνεδρίου Concordia Εurope summit.
«Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα τα οποία θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
«Αυτό θα γεφυρώσει τελικά το χάσμα στις διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων», συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παρατηρητές στην Αθήνα βλέπουν τα σχόλια του πρωθυπουργού ως ένα μήνυμα ότι είναι ανοιχτός σε μια λύση που δεν περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Το «DPA» σχολιάζει πως η Ελλάδα χρειάζεται απελπισμένα μια νέα εισροή μετρητών από την τρίτη δόση των κεφαλαίων διάσωσης για να πληρώσει τις οφειλόμενες δόσεις, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καθυστέρησαν την αποδέσμευση αυτών των κεφαλαίων στη συνάντησή τους τον περασμένο μήνα, λόγω των διαφωνιών σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.
Το Eurogroup θα λάβει τελική απόφαση για την αποδέσμευση των κονδυλίων στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 15 Ιουνίου.
Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης ανέρχεται σε 86 δισ. ευρώ.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης.
Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ έχει επιμείνει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και πρέπει να περικοπεί για να συμμετάσχει, αλλά η Γερμανία - η οποία οδεύει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο - έχει αποκλείσει μια ελάφρυνση του χρέους, καθώς δεν είναι δημοφιλής στους Γερμανούς ψηφοφόρους.
Ένας πιθανός συμβιβασμός που συζητείται επί του παρόντος είναι ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στη διάσωση, αλλά θα καταβάλει τα κεφάλαια μόνο αφού ξεκαθαριστεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, το καλοκαίρι του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης