Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Προαπαιτούμενα και δόση στο επίκεντρο του EWG - Συγκρατημένη αισιοδοξία στις Βρυξέλλες

DW: Προαπαιτούμενα και δόση στο επίκεντρο του EWG - Συγκρατημένη αισιοδοξία στις Βρυξέλλες
Δύσκολη η ένταξη της Ελλάδας στο QE χωρίς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους 
Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από πλευρά της Ελλάδας αλλά και το ύψος της δόσης που θα εκταμιευθεί προς την Ελλάδα (δεν αποκλείεται να είναι άνω των 7 δισ. ευρώ) θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής (8/6/2017) συνεδρίασης του EuroWorking Group.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, όσον αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα γίνει επικαιροποίηση της συζήτησης του Eurogroup του Μαΐου.
Ωστόστο, σε τεχνοκρατικό επίπεδο η συζήτηση έχει εξαντληθεί και πλέον τη συνέχεια έχουν αναλάβει οι πολικοί.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη βελγική πρωτεύουσα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει της 15ης Ιουνίου προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης και θα διασφαλίζει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά όχι με χρηματοδότηση πριν εξειδικευθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Πρόεδρος του Εurogrpoup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος συναντήθηκε στο Παρίσι με το Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire με τον οποίο συζήτησε το ελληνικό ζήτημα.
Όσον αφορά το ζήτημα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, στις Βρυξέλλες παραπέμπουν στην ΕΚΤ, που είναι η αρμόδια να λάβει αυτή την απόφαση.
Πάντως, χωρίς ελάφρυνση του χρέους κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο, εκτός κι αν η απόφαση του Εurogroup της 15ης Ιουνίου θεωρηθεί από την ΕΚΤ ικανοποιητική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης