Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Πρέπει να αποτρέψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στον Κόλπο

tags :
Gabriel: Πρέπει να αποτρέψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στον Κόλπο
Οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη του Κόλπου μπορεί να εξασθενήσουν τον πόλεμο του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Έκκληση να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στον Κόλπο απηύθυνε σήμερα (7/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ενώ προειδοποίησε πως οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη του Κόλπου μπορεί να εξασθενήσουν τον πόλεμο του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Όλοι εμείς - και αυτή είναι επίσης η γνώμη του σαουδάραβα ομολόγου μου - ενδιαφερόμαστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση επειδή η περιοχή αντιμετωπίζει ήδη μεγάλες εντάσεις και προκλήσεις», δήλωσε ο Gabriel έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel al-Jubeir.
Ο Gabriel δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον al-Jubeir ότι εξεπλάγη από την ένταση της κρίσης που ξέσπασε στην περιοχή του Κόλπου και παρότρυνε όλες τις πλευρές να εργαστούν για να τερματίσουν την κρίση.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε, παράλληλα, στους δημοσιογράφους πως όλα τα μέλη του συνασπισμού που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να απαγορεύσουν οποιαδήποτε κυβερνητική ή ιδιωτική χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Εν τω μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα, μιλώντας στη «Handelsblatt», ο Trump εξέφρασε την αντίδρασή του στις κινήσεις του αμερικανού προέδρου Danld Trump, που πυροδότησε την κρίση στον Περσικό Κόλπο και την απομόνωση του Κατάρ από τους γείτονές του.
«Μια τέτοια «Τραμποποίηση» (Trumpification) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης