Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Ικανοποιητική η δημοσιονομική πολιτική της Κίνας - Να δοθεί προτεραιότητα στην κοινωνική ένταξη

ΟΟΣΑ: Ικανοποιητική η δημοσιονομική πολιτική της Κίνας - Να δοθεί προτεραιότητα στην κοινωνική ένταξη
Η βελτίωση των εταιρικών κερδών συμβάλλει στη συγκράτηση των εκροών κεφαλαίων και στη σταθεροποίηση του γουάν...
Η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει να κινείατι σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα έτη 2017 και 2018, ωστόσο οι προκλήσεις θα παραμείνουν καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου περνά μία φάση εξισσορόπησης, αναφέρει σε σχετική του έκθεση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η ανάπτυξη ενισχύεται από την επιτάχυνση των επενδύσεων σε υποδομές, που συνδέονται με τα σχέδια περιφερειακής ολοκλήρωσης και την πρωτοβουλία «Belt and Road», ενώ, την ίδια στιγμή, η αύξηση της κατανάλωσης θα παραμείνει σταθερή και η ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης θα στηρίξει τις εξαγωγές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού.
«Σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, η νομισματική πολιτική είναι κατάλληλα προσανατολισμένη ώστε να επικεντρώνεται στους οικονομικούς κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί.
Η βελτίωση των εταιρικών κερδών συμβάλλει στη συγκράτηση των εκροών κεφαλαίων και στη σταθεροποίηση του γουάν.
Οι δημόσιες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες θα στηρίξουν την ανάπτυξη και θα επιβραδύνουν τον ρυθμό της επανεξισορρόπησης.
Η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει υποστηρικτική, αλλά θα πρέπει να δοθείπροτεραιότητα στην κοινωνική ένταξη.
Επίσης, η ταχεία επέκταση των δημόσιων επενδύσεων μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κακή κατανομή του κεφαλαίου», σημειώνεται.
Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει τους αδύναμους κρίκους στην κινεζική οικονομία, όπως η αύξηση του χρέους στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα πιθανά προβλήματα χρηματοδότησης στις μικρές τράπεζες.
Επίσης, τα επιτόκια στις αγορές αυξήθηκαν και οι έλεγχοι κεφαλαίου έγιναν αυστηρότεροι.
«Τα εντατικά μέτρα για την αντιμετώπιση της "φούσκας" στην αγορά ακινήτων είναι πιθανό να επηρεάσουν τις πωλήσεις ακινήτων και τα ενυπόθηκα δάνεια, αλλά είναι απίθανο να περιορίσουν σημαντικά τη ζήτηση κατοικιών, εφόσον οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν λόγω περιορισμών στην προσφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης