Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bloomberg: Η στερλίνα μπορεί να υποχωρήσει στo 1,20 δολ. την Παρασκευή (9/6)

Δημοσκόπηση Bloomberg: Η στερλίνα μπορεί να υποχωρήσει στo 1,20 δολ. την Παρασκευή (9/6)
Η νίκη των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές ισοδυναμεί στήριξη για τη στερλίνα
Η στερλίνα θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 1,20 δολ. την Παρασκευή (8/6/2017), εάν οι εκλογές μια ημέρα πριν οδηγήσουν σε μια εύθραυστη βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, παρ' όλο που θεωρείται απίθανο, θα ήταν οριακά πιο αρνητικό από ό,τι εάν το κόμμα των Εργατικών αναδειχθεί νικητής.
Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές δεν συμφωνούν με την άποψη της πρωθυπουργού, Theresa May, ότι όταν πρόκειται για το Brexit, η μη-συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία.
Μια νίκη για το Συντηρητικό Κόμμα της May θα στηρίξει τη στερλίνα και αυτό το αποτέλεσμα έχει λίγο-πολύ προεξοφληθεί αναφέρουν οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.
Οι αναλυτές τόνισαν επίσης ότι οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο νόμισμα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές.
Ενώ μια ισχυρή νίκη του κόμματος της May θα γεμίσει με βεβαιότητα τις αγορές βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα όμως θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ενός δυσκολότερου Brexit κάτι που θα ασκήσει έντονες πιέσεις στη στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης