Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν.Κορέα: Την προσωρινή αναστολή της εγκατάστασης του αντιπυραυλικού συστήματος ανακοίνωσε η Προεδρία της χώρας

Ν.Κορέα: Την προσωρινή αναστολή της εγκατάστασης του αντιπυραυλικού συστήματος ανακοίνωσε η Προεδρία της χώρας
Το Προεδρικό Γραφείο της χώρας διευκρίνησε ότι ο σχετικός εξοπλισμός που έχει ήδη εγκατασταθεί δε θα αποσυρθεί
Την προσωρινή αναστολή της εγκατάστασης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα (7/6) το Προεδρικό Γραφείο της χώρας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Συγκεκριμένα, βασικός λόγος για την απόσυρση της πυραυλικής ασπίδας THAAD αποτελουν οι ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν κατά τη χρήση του.
Ωστόσο, η νοτιοκορεάτικη προεδρία διευκρίνησε ότι η απόσυρση δεν αφορά τον εξοπλισμό που έχει ήδη εγκατασταθεί, αλλά τον εξοπλισμό που ήταν προγραμματισμένος να εγκατασταθεί κατά το προσεχές διάστημα.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανάπτυξης της πυραυλικής ασπίδας ξεκινήσε τον περασμένο Μάρτιο με κοινή απόφαση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή της Βόρειας Κορέας.
Μάλιστα, όπως τονίζει το πρακτορείο Yonhap, η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται εν μέσω φημολογίας ότι το Υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει παραλάβει κρυφά τέσσερις νέςου εκτοξευτήρες THHAD από τις ΗΠΑ, ισχυρισμούς που εξετάζει τις τελευταίες μέρες το Προεδρικό Γραφείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης