Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της NVDIA είναι οι καλύτερες για συναλλαγές με Bitcoin

tags :
Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της NVDIA είναι οι καλύτερες για συναλλαγές με Bitcoin
Το αποτέλεσμα του πειράματος έβγαλε νικητές τους επεξεργαστές NVIDIA, όταν συγκρίνουν την κατανάλωση ισχύος κατά την εξόρυξη bitcoin
Η μετοχή της NVIDIA είναι πολύ δημοφιλής στους μεγαλοεπενδυτές και το bitcoin μπορεί να είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο να προτιμήσουν περισσότερο τη μετοχή.
Η NVIDIA κατασκευάζει μονάδες επεξεργασίας γραφικών, επίσης γνωστές ως GPU, ή κάρτες γραφικών, και ανταγωνίζεται εταιρείες όπως η AMD.
Όταν οι μέσοι καταναλωτές αγοράζουν μια GPU, εξετάζουν κατά κύριο λόγο τις επιδόσεις έναντι της τιμής, προσπαθώντας να βρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τους Η/Υ τους.
Αυτή η σύγκριση (επίδοσης/τιμής), δεν ισχύει για τα τεράστια κέντρα δεδομένων.
Η απόδοση και η τιμή είναι σημαντικές, αλλά εκατοντάδες ή χιλιάδες μονάδες GPU τραβούν επίσης εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές περισσότερη ισχύ από ότι ένας μέσος σπιτικός υπολογιστής.
Η κατανάλωση ενέργειας γίνεται πολύ πιο σημαντική σε πιο επαγγελματικές καταστάσεις.
Είναι δύσκολο να καθοριστεί πώς μια πλειάδα GPU μπορεί να αντλήσει ενέργεια όταν υπάρχουν μόνο δύο από αυτές τις μονάδες, αλλά οι αναλυτές της Royal Bank of Canada έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν σε σχέση με το bitcoin.
Το όλο οικοσύστημα bitcoin βασίζεται σε μεμονωμένους υπολογιστές που «γεφυρώνονται» για να λύσουν σύνθετα μαθηματικά προβλήματα.
Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, μια διαδικασία γνωστή ως εξόρυξη (mining).
Η εξόρυξη τείνει να λειτουργεί πιο γρήγορα όταν τρέχει σε ισχυρές μονάδες GPU.
Η RBC πάτησε πάνω σε αυτή τη θεωρία και συνέδεσε μεταξύ τους πολλές GPU και τους ανέθεσε να βοηθήσουν στην επίλυση φανταστικών μαθηματικών προβλημάτων του Bitcoin.
Το έκαναν αυτό τόσο με τις GPU της NVIDIA, όσο και με GPU άλλων εταιρειών.
Η ιδέα είναι ότι η διαδικασία εντατικής επεξεργασίας λόγω της εξόρυξης του bitcoin θα ωθήσει τις GPU σε υπερφόρτωση και θα τις κάνει να αντλούν περισσότερη δύναμη.
Είναι τόσο κοντά σε μια προσέγγιση σε ένα κέντρο δεδομένων πλήρους κλίμακας, όσο η RBC θα μπορούσε να προσομοιάσει.
Η εταιρία το ονόμασε ένα "πείραμα σκέψης".
Το αποτέλεσμα του πειράματος έβγαλε νικητές τους επεξεργαστές NVIDIA, όταν συγκρίνουν την κατανάλωση ισχύος κατά την εξόρυξη bitcoin.
Οι εταιρείες που χτίζουν τεράστια κέντρα δεδομένων πιθανώς διεξάγουν δικές τους έρευνες που μοιάζουν περισσότερο με πιο ρεαλιστικές καταστάσεις, αλλά το πείραμα της RBC χρησιμεύει για να απεικονίσει έναν άλλο λόγο που η NVIDIA κατέχει την πρώτη θέση στους κατασκευαστές GPU.
Καθώς η τεχνολογία όπως η εκμάθηση μηχανών, η αυξημένη πραγματικότητα και η δυναμική ανάκαμψης της εικονικής πραγματικότητας αυξάνει τις απαιτήσεις, η ζήτηση για μονάδες GPU θα αυξηθεί προκειμένου να λειτουργούν οι τεχνολογίες γραφικών.
Εάν η NVIDIA διατηρήσει το προβάδισμά της στην κατανάλωση ρεύματος, θα μπορούσε να απορροφήσει περισσότερο από την αυξανόμενη ζήτηση και να δει τις μετοχές της να κερδίζουν στη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης