Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μοναδική συναοσθηματική απόφαση του Steve Schwarzman ιδρυτή του Blackstone Group

tags :
Η μοναδική συναοσθηματική απόφαση του Steve Schwarzman ιδρυτή του Blackstone Group
"Δεν παίρνω συναισθηματικά τις επιχειρηματικές αποφάσεις", δήλωσε ο Schwarzman στο Bloomberg.
Ο Steve Schwarzman, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Blackstone Group και σύμβουλος του προέδρου Donald Trump, έχτισε την εταιρία ξεκινώντας  το 1985 ως μια μικρή συμβουλευτική επιχείρηση με μόλις 400.000 δολάρια στον ισολογισμό της, ενώ πλέον η εταιρία συγκαταλέγεται στους κολοσσούς του κλάδου asset management με 368 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.
Μέρος της επιτυχίας του Schwarzman, όπως αναγνώρισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Jason Kelly στο Bloomberg Markets, ήταν η ικανότητά του να λαμβάνει επιχειρηματικές αποφάσεις χωρίς να αφήσει το συναίσθημα να τον επηρεάσει.
"Δεν παίρνω συναισθηματικά τις επιχειρηματικές αποφάσεις", δήλωσε ο Schwarzman στο Bloomberg.
Αυτό εξηγεί πώς ήταν σε θέση να αναπτύξει την εταιρεία ακόμα και σε όλη τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν πολλοί ανταγωνιστές τους κατέγραψαν σημαντικές ζημίες.
Αλλά ακόμα και ο Schwarzman δεν είναι εντελώς στωικός όπως παραδέχεται.
Ωστόσο υπάρχει μια απόφασή του που λέει ότι είχε βαθιές συναισθηματικές πιέσεις.
Όταν η Blackstone προχώρησε στην απόσχιση της M&A που ήταν ο συμβουλευτικός κλάδος του ομίλου.
"Ήμουν συναισθηματικός γι 'αυτή την κίνηση.
Εκεί ξεκινήσαμε την επιχείρηση", δήλωσε ο Schwarzman.
"Πάντα απολάμβανα την επιχείρηση, γιατί την έβλεπα όχι μόνο ως κέντρο κέρδους αλλά ως σημαία για την επιχείρηση και στην πραγματικότητα, δωρεάν διαφήμιση".
Ο Schwarzman συνέχισε "ήμουν προσωπικά το τελευταίο πρόσωπο που συμφώνησε στο ότι η απόσχιση ήταν η σωστή κίνηση.
Ήταν πολύ οδυνηρό για μένα και έφερε μια πραγματική αίσθηση της απώλειας, αλλά ακόμη και τότε συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι στις συμβουλευτικές μας επιχειρήσεις θα ήταν καλύτερα να είναι ξεχωριστό κομμάτι του ομίλου.
Ήταν το σωστό για αυτούς.
Και μόλις κοίταξα την τιμή της μετοχής την επόμενη ημέρα.
Όταν έγινε η απόσχηση της συμβουλευτικής μας επιχειρήσεις και σε συνδυασμό με τον Paul Taubman, ο οποίος τώρα διαχειρίζεται την επιχείρηση, για να γίνει PJT Partners, η μετοχή έφτασε τα 20 δολάρια.
Τώρα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή, που  ήταν η ίδια τιμή που νομίζαμε ότι θα έπρεπε να είναι πίσω όταν κάναμε την απόσχιση.
Εντυπωσιακό ακόμα και για τον Schwarzman ο οποίος επένδυσε συναισθηματικά σε μια σημαντική εταιρική κίνηση για την επιχείρηση, κατάφερε τελικά να ελέγξει τον εαυτό του και να κάνει μια αιτιολογημένη απόφαση που ήταν καλύτερη για τη Blackstone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης