Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συμβιβασμό με την RBS οι μέτοχοί της - Στα 200 εκατ. στερλίνες το κόστος για την τράπεζα

Σε συμβιβασμό με την RBS οι μέτοχοί της - Στα 200 εκατ. στερλίνες το κόστος για την τράπεζα
Η εξέλιξη βάζει τέρμα στις ελπίδες ότι ο Fred Goodwin, πρώην επικεφαλής της τράπεζας, θα χρειαστεί να πει δημόσια λεπτομέρειες για την -παρολίγον- κατάρρευση της τράπεζας
Η RBoS Shareholder Action Group, μία ένωση περίπου 9.000 επενδυτών της Royal Bank of Scotland που διεκδικούν αποζημείωση για τις ζημίες που υπέστησαν κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ήρθε σε συμβιβασμό με την Royal Bank of Scotland (RBS), βάζοντας έτσι τέλος στη δικαστική μάχη.
Η εξέλιξη βάζει επίσης, όμως, τέρμα και στις ελπίδες ότι ο Fred Goodwin, πρώην επικεφαλής της τράπεζας που αντικαταστάσθηκε από τον Ross McEwan, θα χρειαστεί να πει δημόσια λεπτομέρειες για την -παρολίγον- κατάρρευση της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα, η οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα τοξικά τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, εφάρμοσε bail out 45 δισ. στερλινών το 2008, με τον κ. Goodwin να μην έχει αναλύσει ποτέ τις ακριβείς αιτίες.
Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, οι επενδυτές θα λάβουν 0,82 στερλίνες ανά μετοχή, με το συνολικό κόστος για την σκωτσέζικη, κρατική τράπεζα να φτάνει τα 200 εκατ. στερλίνες.
Προς το παρόν η RBS δεν έχει σχολιάσει επίσημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης