Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι περικοπές στις αστυνομικές δυνάμεις, στο επίκεντρο της πολεμικής εναντίον της May

Βρετανία: Οι περικοπές στις αστυνομικές δυνάμεις, στο επίκεντρο της πολεμικής εναντίον της May
Tο Συντηρητικό Κόμμα της May έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών
Μόλις δύο μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που αμαυρώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου (3/6/2017) με επτά νεκρούς στην καρδιά του Λονδίνου, η προεκλογική ατζέντα της πρωθυπουργού, Thersesa May, επικεντρώνεται σήμερα (6/5/2017) στο ζήτημα της ασφάλειας.
Μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία των ονομάτων δύο εκ των δραστών και την αποκάλυψη ότι ο ένας από αυτούς ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, το Συντηρητικό Κόμμα της May δέχτηκε επικρίσεις για την μείωση του αριθμού των αστυνομικών.
Η τελευταία δημοσκόπηση, της εταιρείας Survation για λογαριασμό του ITV, δείχνει ότι το προβάδισμα των Tories έχει περιοριστεί σε μόλις μια ποσοστιαία μονάδα από έξι που ήταν στην ίδια δημοσκόπηση πριν από μια εβδομάδα.
Επισημαίνεται ότι από τη θέση της υπουργού Εσωτερικών το διάστημα 2010-2016, η May είχε την ευθύνη για τη μείωση κατά 20.000 του αριθμού των αστυνομικών σε Αγγλία και Ουαλία, κάτι το οποίο ο κύριος αντίπαλός της, ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ και ότι είναι αρκετός λόγος για να παραιτηθεί.
Η May πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Corbyn για έλλειψη πυγμής στο θέμα της τρομοκρατίας.
Ο αρχηγός των Εργατικών έχει δεχτεί κριτική επειδή ψήφισε κατά της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά στην αντίδραση των αστυνομικών απέναντι σε επιθέσεις με την εντολή να πυροβολούν για να σκοτώσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης