Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: «Bulls» και «bears» κερδίζουν αμφότεροι, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ παίρνουν παράξενη τροπή…

tags :
Bloomberg: «Bulls» και «bears» κερδίζουν αμφότεροι, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ παίρνουν παράξενη τροπή…
Η απόφαση κάποιου να πάρει το ρίσκο για το ενδεχόμενο η ενίσχυση των μετοχών στις αναδυόμενες οικονομίες να ξεπεράσει την αντίστοιχη των αμερικανικών, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς
Οι αγορές στέλνουν θετικά μηνύματα στους αισιόδοξους καθώς και στους απαισιόδοξους, η ιστορία όμως έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να διαρκέσει.
Σύμφωνα με την ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, τα ιστορικά υψηλά στις μετοχές φέτος συμβαδίζουν από το ράλι σε χρυσό, γιεν και ομόλογα - τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χτυπούν το καμπανάκι κινδύνου: η πολιτική στην Ουάσινγκτον είναι κατακερματισμένη, η ένταση στην κορεατική χερσόνησο αυξάνεται και οι ανησυχίες έχουν αναβιώσει για τον χαμηλό πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Αυτό δεν έχει εμποδίσει τους «ταύρους» (αισιόδοξους) που έχουν ανεβάσει την αξία των μετοχών παγκοσμίως κατά περισσότερο από 10 τρισ. δολάρια το παρελθόν έτος, μέχρι σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017.



Παράλληλα οι επενδυτές κερδίζουν χρήματα από την αύξηση των ομολόγων και των μετοχών.
Οι τιμές των μετοχών αντανακλούν το όφελος από την αμφιβολία που διέπει μια πιο ανοικτή παγκόσμια οικονομική προοπτική.
Ο S&P 500 έχει κερδίσει περίπου 9% για χρονιά μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, με ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που υποστηρίζουν μια αγορά η οποία είναι, τουλάχιστον με βάση έναν δείκτη, κοντά στην υψηλότερη αποτίμηση από την εποχή dot-com.
Για τους απαισιόδοξους, η έλλειψη αύξησης του πληθωρισμού είναι ένας παράγοντας που αυξάνει τις επιστροφές σταθερού εισοδήματος φέτος. 
Και με τους οικονομολόγους να προειδοποιούν ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι μάλλον στα όρια τη δεδομένη στιγμή, το εμπόριο αυτό μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.




Μια δημοφιλής κίνηση για τους «ταύρους» ήταν να «παραμείνουν» πολύ στους τεχνολογικούς γίγαντες της Αμερικής.
Παραμένει ένας κερδισμένος κλάδος, καθώς η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διογκώνεται.



Η απόφαση κάποιου να πάρει το ρίσκο για το ενδεχόμενο η ενίσχυση των μετοχών στις αναδυόμενες οικονομίες να ξεπεράσει την αντίστοιχη των αμερικανικών, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, καθώς τα κέρδη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί (σε σχέση με το 2016) μέσα στο 2017.
Βέβαια, η Credit Suisse προειδοποιεί πως η παραπάνω τάση εκπνέει.



Ωστόσο, προς το παρόν, όπως γίνεται αντιληπτό, μέχρι και τα μέσα του 2017, οι «ταύροι» και οι «αρκούδες» εξακολουθούν να κερδίζουν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης