Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο υψηλό ρεκόρ για το κρυπτονόμισμα ethereum - Ράλι 2.800% από τις αρχές του 2017

Νέο υψηλό ρεκόρ για το κρυπτονόμισμα ethereum - Ράλι 2.800% από τις αρχές του 2017
Tο ethereum έφτασε υψηλό όλων των εποχών στα 250,41 δολ. παρουσιάζοντας κέρδη 2.839% από τις αρχές του 2017
Σε νέο υψηλό ρεκόρ έφτασε την Κυριακή (4/6/2017) το κρυπτονόμισμα ethereum εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά assets και του αυξημένου trade από την Ασία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα CoinDesk, το ethereum έφτασε υψηλό όλων των εποχών στα 250,41 δολ. παρουσιάζοντας κέρδη 2.839% από τις αρχές του 2017, ενώ σήμερα (5/6/2017) διαπραγματευόταν στα 246,62 δολ.

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το ethereum έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις αποκαλούμενες έξυπνες εφαρμογές συμβολαίου.
Ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που να εκτελέσει αυτόματα τους όρους ενός συμβολαίου όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
Κι αυτή η χρήση του ethereum είναι που ενθάρρυνε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις και επενδυτές με τελικό αποτέλεσμα το ράλι του κρυπτονομίσματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους η τιμή του ethereum ενισχύεται και σε αυτούς περιλαμβάνεται:
* Ένα γκρουπ που αποκαλείται Enterprise Ethereum Alliance (EEA) ιδρύθηκε πρόσφατα για να συνδέσει μεγάλες επιχειρήσεις με προμηθευτές τεχνολογίας, προκειμένου να εργαστούν σε projects που χρησιμοποιούν το blockchain.
Στις εταιρείες που συμμετέχουν στην εκτόξευση περιλαμβάνονται: η JP Morgan, η Microsoft και η Intel.
Επιπλέον 86 εταιρείες προστέθηκαν πρόσφατα στη συμμαχία, βοηθώντας να δοθεί νομιμότητα στην τεχνολογία.
* Υπήρξε μια αύξηση στις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), που είναι ένας νέος τρόπος ώστε οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης να αντλούν χρήματα.
* Ο Vitalik Buterin, ο ιδρυτής του Ethereum, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δυο άνδρες συζήτησαν την εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας στη χώρα, κάτι που θα βοηθήσει την τιμή τόσο του bitcoin όσο και του ethereum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης