Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τουλάχιστον 400 τραυματίες στο Τορίνο λόγω πανικού από τα πυροτεχνήματα - Νόμιζαν ότι ήταν βόμβα

tags :
Guardian: Τουλάχιστον 400 τραυματίες στο Τορίνο λόγω πανικού από τα πυροτεχνήματα - Νόμιζαν ότι ήταν βόμβα
Σε σοβαρή κατάσταση πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα αγόρι 7 ετών
Οπαδοί της Γιουβέντους που έβλεπαν τον τελικό του Champions League σε μία πλατεία στο Τορίνο ποδοπατήθηκαν λόγω του πανικού που προκλήθηκε, όταν πέρασαν τα πυροτεχνήματα για έκρηξη βόμβας ή, πυροβολισμούς, γράφει ο Guardian.
Περίπου 400 άτομα χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχαν τραυματιστεί, ενώ πέντε εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ανάμεσά τους είναι κι ένα αγοράκι εφτά ετών που ποδοπατήθηκε.
Χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τελικό σε μία γιγαντοοθόνη στην πλατεία San Carlo.
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, κι ενώ η Γιουβέντους έχανε με 1-4 από τη Ρεάλ, οι κάμερες εστίασαν σε έναν πανικό που προκλήθηκε στο μέσον του πλήθους, κάτι που έστειλε αρκετούς ανθρώπους στα κάγκελα.
Αρκετοί άρχισαν να τρέχουν προς το κέντρο της πλατείας φωνάζοντας και όπως φαίνεται ο πανικός προκλήθηκε από ένα μεγάλο πυροτέχνημα, που το πέρασαν κατά λάθος για βόμβα, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.
Λίγο αργότερα παπούτσια και τσάντες ήταν στο έδαφος, ενώ άνθρωποι αναζητούσαν απελπισμένα φίλους και συγγενείς.
Η αστυνομία οργάνωσε ένα ειδικό κέντρο πληροφοριών για να βοηθήσει πολίτες να βρουν τους δικούς τους, ενώ διερευνά τι προκάλεσε τον πανικό.
"Είδα όλη την πλατεία να κινείται προς μία κατεύθυνση κοντά στην οθόνη για να διαφύγει και όλοι ήταν πανικοβλημένοι" ανέφερε ο ρεπόρτερ Brian Hendry στο Associated Press.
"Έτρεχαν, έπεφταν στο έδαφος και πάνω σε γυαλιά, κάποιοι έλεγαν ότι άκουσαν μία μικρή έκρηξη, άλλοι έκαναν λόγο για πυροβολισμό, υπάρχουν 5-6 διαφορετικές εκδοχές για την πρόκληση του πανικού".
Μετά από λίγα λεπτά οπαδοί της Γιουβέντους επέστρεψαν στην πλατεία ανάμεσα στα σπασμένα μπουκάλια και τα σκουπίδια, κι ενώ ο αγώνας είχε πια ξεχαστεί.
Η πλατεία εκκενώθηκε τόσο γρήγορα, που έβλεπες παντού σκισμένα παπούτσια που έφυγαν από τα πόδια ανθρώπων καθώς έτρεχαν.
"Για να καταλάβουμε τι προκάλεσε τον πανικό πρέπει να περιμένουμε λίγο" ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος Renato Saccone.
H αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 200 άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία με πέντε εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μερικοί τρατυματισμοί προκλήθηκαν όταν ένα κιγκλίδωμα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ έσπασε από το βάρος των ανθρώπων που έπεσαν πάνω του.
Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι σε παλιότερους οπαδούς της Γιουβέντους ξύπνησαν μνήμες από την τραγωδία του Χέιζελ το 1985 όταν 39 άνθρωποι, κυρίως Ιταλοί, σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν κιγκλιδώματα και ένας τοίχος του γηπέδου πριν τον τελικό με τη Λίβερπουλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης