Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Διαμάχη Schaeuble - Gabriel για το μέλλον της Ευρώπης - Η αντίθεση ανάμεσα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ

Spiegel: Διαμάχη Schaeuble - Gabriel για το μέλλον της Ευρώπης  - Η αντίθεση ανάμεσα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ
Το περιοδικό Spiegel επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης
Στην αντίθεση που υπάρχει μεταξύ γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης, αναφέρεται το περιοδικό Spiegel,  επικαλούμενο εμπιστευτικά έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση» για χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, κάνοντας λόγο για «αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω ενσωμάτωση».
Επιπλέον, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ,W. Schaeuble, ζητά ένα "τείχος προστασίας" απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς πρέπει να εμποδιστεί το «να διακινδυνευθεί ο ρόλος της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών με την ανάληψη ενός ολοένα και μεγαλύτερου πολιτικού ρόλου εκ μέρους της».
Εκτός τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, «θα πρέπει αποκλεισθούν νέοι μηχανισμοί μόνιμης μεταφοράς πόρων μεταξύ των χωρών μελών».
Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λέει «ναι» στη μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι σε χώρες που εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις και μεταξύ άλλων, προτείνει «να εισαχθεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ένας "χρυσός κανόνας”, ο οποίος να επιτρέπει - υπό ορισμένες προϋποθέσεις- μελλοντικές επενδύσεις, μέσω κρατικών δανείων».
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Spiegel, o Ζ. Gabriel επικρίνει στο έγγραφό του τον W. Schaeuble για τη μονομερή του στάση στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και το ότι παραμελεί την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης.
Μάλιστα, ο Gabriel χαιρετίζω «ρητά το γεγονός ότι η Κομισιόν στις προτάσεις της για την νομισματική Ένωση προσανατολίζεται πέραν της ημερήσιας διάταξης της πολιτικής και της δημοσιονομικής τεχνικής», όπως ο ίδιος  γράφει σχετικά με τις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης.
Κατά τον ίδιο, «η πολιτική των κόκκινων γραμμών πρέπει να τελειώνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης