Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τη διασφάλιση μίας σταθερής ρευστότητας επιδιώκει η Κίνα μέσω της νομισματικής της πολιτικής

tags :
Reuters: Τη διασφάλιση μίας σταθερής ρευστότητας επιδιώκει η Κίνα μέσω της νομισματικής της πολιτικής
Προειδοποίηση στις εταιρίες να μην πηγαίνουν στα τυφλά σε χρηματοδοτικές δραστηριότητες, αλλά να εστιάζουν στον πυρήνα του αντικειμένου τους
Η Κίνα θα διατηρήσει μία νομισματική πολιτική που δεν θα είναι ούτε τόσο σφιχτή, ούτε τόσο χαλαρή, διασφαλίζοντας βασικά τη σταθερή ρευστότητα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Chen Yulu, αναπληρωτής διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) ανέφερε επίσης ότι οι δομικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα παίξουν έναν ολοένα και αυξανόμενο σημαντικό ρόλο στην πολιτική εργαλειοθήκη της κυβέρνησης.
Τα σχόλια του Chen απηχούν και τις δηλώσεις που έγιναν από την Κεντρική Τράπεζα και τους συμβούλους της τους τελευταίους μήνες.
Στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής του πρώτου τριμήνου του 2017, η PBOC ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει μία ουδέτερη και συνετή νομισματική πολιτική, αλλά και τη ρευστότητα σταθερή.
Ο σύμβουλος της PBOC Sheng Songcheng είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα σε περιοδικό ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν θα προσαρμόσει σημαντικά τη νομισματική της πολιτική.
Ο Chen είπε από την πλευρά του ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να διαχειρίζεται τη σωρευτική ζήτηση ως μέρος της συνεχιζόμενης μεταρρύθμισης της προσφοράς.
Προειδοποίησε επίσης τις εταιρίες να μην πάνε στα τυφλά σε χρηματοδοτικές δραστηριότητες και να εμμείνουν στον πυρήνα του αντιμειμένου τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης