Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini: Αποφασισμένη να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Παρισιού η ΕΕ, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Mogherini: Αποφασισμένη να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Παρισιού η ΕΕ, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ
«Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ήταν μια συλλογική ανάληψη ευθύνης απέναντι για το μέλλον μας»
Η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, παρά την απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις Η.Π.Α., ξεκαθάρισε η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων του μπλοκ, Federica Mogherini.
«Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ήταν μια συλλογική ανάληψη ευθύνης απέναντι για το μέλλον μας.
Μεταξύ ενός βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος και ενός μακροπρόθεσμου, οι εκβιομηχανισμένες οικονομίες και οι αναπτυσσόμενες - μαζί - ήταν κοίταξαν μπροστά, για μία φορά, και προσπάθησαν να αντισταθούν στην αλλαγή του κλίματος.
Καθώς αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές, ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις, μαζικές μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή σε διάφορα μέρη του κόσμου, η συμφωνία αυτή αποτελεί πραγματική επένδυση στη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Για ολόκληρο τον πλανήτη.
Εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα αλλάξουμε την πορεία μας.
Αντιθέτως.
Παρά την ανακοίνωση του Προέδρου Trump ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχωρούν από τη Συμφωνία, παραμένουμε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε πλήρως.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό και το είπα στον αντιπρόεδρο Mike Pence, όταν μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ για μου εξηγήσει την απόφαση των Η.Π.Α. Συνεχίζουμε και δεν είμαστε μόνοι: οικοδομούμε μια παγκόσμια συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια πρόκληση», ανήρτησε στο προσωπικό της blog η Ιταλίδα αξιωματούχος.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η επίλυση της συριακής κράσης παραμένει στην κορυφή της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης