Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιστρέψουν στη Συμφωνία του Παρισιού

Gurria (ΟΟΣΑ): Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιστρέψουν στη Συμφωνία του Παρισιού
Έκκληση του γ.γ. του ΟΟΣΑ να ενταθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία των μελλοντικών γενεών 
Την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ ίσως αναιρέσουν την απόφαση που έλαβε ο προέδρος Donald Trump να αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, εξέφρασε σήμερα (02/06/2017) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Angel Gurria, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία καλή για την ανάπτυξη.
Ο Gurria δήλωσε πως με βάση έρευνα του Οργανισμού, μια σθεναρή δράση για το κλίμα, σε συνδυασμό με δημοσιονομικές και άλλες μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να προωθήσει την ανάπτυξη.
«Ο ΟΟΣΑ καλεί τις χώρες, τις εταιρείες, τις πόλεις, τις πολιτείες και τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία των μελλοντικών γενεών τις οποίες απειλεί, μέσα από τα φιλόδοξα αποτελέσματα που φέρει η συμφωνία του Παρισιού», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.
«Επίσης ελπίζουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως να καταφέρει να επανεξετάσει την απόφαση της κάποια στιγμή στο μέλλον», κατέληξε ο Gurria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης