Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (Ευρωκοινοβούλιο): Η Συμφωνία του Παρισιού θα προχωρήσει ακόμα και χωρίς την αμερικανική κυβέρνηση

Tajani (Ευρωκοινοβούλιο): Η Συμφωνία του Παρισιού θα προχωρήσει ακόμα και χωρίς την αμερικανική κυβέρνηση
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες, τον πλανήτη και την οικονομία»
Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία του Παρισιού θα υλοποιηθεί ακόμα χωρίς τη συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα (2/6) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, στον απόηχο της απόφασης Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από το παγκόσμιας κλίμακας σύμφωνο για το κλίμα.
Συγκεκριμέρα, ο Tajani υπογράμμισε ότι συμφωνίες όπως είναι αυτή του Παρισιού πρέπει να τηρούνται και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και ηγεσίας».
«Αυτή η συμφωνία είναι ζωντανή και θα την προχωρήσουμε με ή χωρίς την κυβέρνηση των ΗΠΑ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι επιλέγουν να παραμείνουν έξω από αυτή, θα χάσουν μία ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες, τον πλανήτη και την οικονομία».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης για τις επενδύσεις, την καινοτομία, την τεχνολογία και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».
Σημειώνεται ότι χθες (1/6) ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας από τη Συμφωνία, καθώς και ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις είτε ώστε να παραμείνει στη συμφωνία υπό νέους όρους, είτε ώστε να συνάψει νέα συμφωνία, την οποία θα θεωρεί πιο δίκαιη για τις ΗΠΑ και τους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης