Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Απροσδόκητη ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου τον Μάιο 2017 - Στις 56 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Απροσδόκητη ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου τον Μάιο 2017 - Στις 56 μονάδες ο PMI
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου επιταχύνθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Δεκέμβριο του 2015
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/6) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση από την σημαντική άνοδο στον τομέα των κατοικιών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας την ισχυρότερη αύξηση του κλάδου κατά τους τελευταίους 17 μήνες.
Ωστόσο, παρά τη σημαντική ανάκαμψη, ο δείκτης παρέμεινε αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα υψηλότερα επίπεδα που καταγράφηκαν στην μετά κρίσης εποχή, στις 64,6 μονάδες.
Ο τομέας των κατοικιών αντικατέστησε αυτόν των πολιτικών μηχανικών στο θέμα της καλύτερης απόδοσης, ανακάμπτοντας μάλιστα ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα χαμηλά επτά μηνών στα οποία είχει υποχωρήσει δύο μήνες πριν.
Παρά το γεγονός ότι η άνοδος στον τομέα των εμπορικών κτηρίων παρέμεινε ασθενέστερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, ο ρυθμός ανάπτυξής της ήταν ο ταχύτερος που καταγράφηκε από τον Μάρτιο του 2016.
Σε ότι αφορά την εισροή νέων επιχειρήσεων, αυτή βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, ενώ η στελέχωση του κλάδου επιταχύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης