Τελευταία Νέα
Διεθνή

Canete (ΕΕ) για απόσυρση ΗΠΑ από τη Συμφωνία: Θλιβερή ημέρα για τον κόσμο - Συνεχίζουμε οι υπόλοιποι ενωμένοι

Canete (ΕΕ) για απόσυρση ΗΠΑ από τη Συμφωνία: Θλιβερή ημέρα για τον κόσμο - Συνεχίζουμε οι υπόλοιποι ενωμένοι
«Ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην Ευρώπη για παγκόσμια ηγετική θέση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής»
Την πικρία και τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις Η.Π.Α. από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή εξέφρασε ο Επίτροπος Κλίματος της Ε.Ε., Miguel Arias Canete, κάνοντας λόγο για μία «θλιβερή ημέρα για τον κόσμο»…
«Ένας βασικός εταίρος στρέφει την πλάτη του στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η Ε.Ε. εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.
Η Συμφωνία του Παρισιού μας έφερε κοντά σε πολύ δύσκολες στιγμές.
Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πολυμερή σύμπραξη μεταξύ περίπου 200 χωρών, υποστηριζόμενη από εταιρείες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απειλεί όλους μας.
Αποδεικνύει την ευθύνη της γενιάς μας έναντι αυτής και των μελλοντικών γενεών.
Η Συμφωνία του Παρισιού είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό, φιλόδοξη.
Επιτρέπει σε κάθε συμβαλλόμενο μέρος να διαμορφώσει τη δική του πορεία προς την επίτευξη των στόχων πρόληψης των επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών.
Υπάρχει λοιπόν περιθώριο για τις Η.Π.Α. να καταγράψουν τη δική τους πορεία στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων.
195 χώρες έχουν υπογράψει τη Συμφωνία των Παρισίων, 195 διαφορετικές διαδρομές για την επίτευξη των στόχων του Παρισιού.
Η συμφωνία των Παρισίων θα υπομείνει.
Ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην Ευρώπη για παγκόσμια ηγετική θέση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η Ευρώπη θα ηγηθεί μέσα από φιλόδοξες κλιματικές πολιτικές και μέσω της συνεχούς υποστήριξης προς τους φτωχούς και ευάλωτους.
Η Ε.Ε. θα ενισχύσει τις υπάρχουσες εταιρικές σχέσεις της και θα αναζητήσει νέες συμμαχίες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στα πλέον ευάλωτα νησιωτικά κράτη.
Αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει βέβαια τις πολλές επιχειρήσεις, τους πολίτες και τις κοινότητες των Η.Π.Α. που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους και αναλαμβάνουν φιλόδοξη δράση για το κλίμα.
Μαζί, θα σταθούμε κοντά στη Συμφωνία, θα την εφαρμόσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας:
«Θα το κάνουμε επειδή είναι προς το κοινό μας συμφέρον.
Βλέπουμε τη Συμφωνία των Παρισίων και τη μετάβαση με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για αυτό που είναι, μία μη αναστρέψιμη κινητήρια δύναμη ανάπτυξης των οικονομιών μας και "κλειδί" για την προστασία του πλανήτη μας.
Η Ευρώπη και οι ισχυροί εταίροι της σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να την εφαρμόσουν.
Θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε μία από τις πιο συναρπαστικές προκλήσεις της εποχής μας.
Θα το κάνουμε μαζί»…
«Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», κατέληξε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης