Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή έθεσε τις ΗΠΑ ο Trump

Εκτός της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή έθεσε τις ΗΠΑ ο Trump
Πρόκειται για ένα (ακόμη) μεγάλο «φάουλ» από τον Ρεπουμπλικάνο, καθώς η αντίδραση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και τους απλούς πολίτες, αναμένεται να είναι τουλάχιστον οργισμένη
Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο πως ο Πρόεδρος Donald Trump έθεσε εκτός της Συμφωνίας (Δεκέμβριος 2015) του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει κι επίσημα την αμφιλεγόμενη απόφασή του περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδος), όποτε και έχει κανονιστεί η σχετική συνέντευξη Τύπου.
Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, πρόκειται για ένα (ακόμη) μεγάλο «φάουλ» από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, καθώς η αντίδραση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και τους απλούς πολίτες, αναμένεται να είναι τουλάχιστον οργισμένη.
Η Συμφωνία υπεγράφη από 195 χώρες τον Δεκέμβριο του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από προσπάθειες ετών του Barack Obama.
Αξίζει να σχολιαστεί πως άμεσα χαμένες από τη Συμφωνία θα ήταν οι εταιρείες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, βλέπε πετρελαϊκές (όπως η Exxon Mobil του Rex Tillerson, νυν υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α.)…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης