Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Κίνα δεσμεύονται να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, εν μέσω των ανησυχιών για Trump

Γερμανία και Κίνα δεσμεύονται να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, εν μέσω των ανησυχιών για Trump
Η Κίνα θα ανταποκριθεί στις ευθύνες της για την αλλαγή του κλίματος, δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang
Να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και να συνεχίσουν τον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δεσμεύτηκαν σήμερα (01/06/2017) ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang, και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον, ώρες πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοινώσει εάν θα παραιτηθεί από μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.
Το Βερολίνο ήταν η πρώτη στάση του ευρωπαϊκού ταξιδιού του κινέζου πρωθυπουργού.
«Η Κίνα έχει γίνει ένας πιο σημαντικός και στρατηγικός εταίρος», δήλωσε η Merkel σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Li, υπογραμμίζοντας τους πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Ζούμε σε περιόδους παγκόσμιας αβεβαιότητας και βλέπουμε την ευθύνη μας να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους διαφορετικούς τομείς και να πιέσουμε για μια παγκόσμια τάξη βασισμένη στον νόμο», συνέχισε η καγκελάριος.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για θέματα που αφορούν στο εμπόριο, στα πολιτικά δικαιώματα, στην κρίση της Βόρειας Κορέας και στην αλλαγή του κλίματος, καθώς και σε πολλές εμπορικές συμφωνίες.
«Είμαστε και οι δύο έτοιμοι να συμβάλουμε στην σταθερότητα του κόσμου», δήλωσε από την πλευρά του ο Li.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Κίνα παραμένει δεσμευμένη να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τόσο μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού, όσο και με τον καθορισμό εθνικών στόχων.
«Η Κίνα θα ανταποκριθεί στις ευθύνες της για την αλλαγή του κλίματος», δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης