Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2017 - Στις 57 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2017 - Στις 57 μονάδες ο PMI
Η στελέχωση του κλάδου κατά μήκος των χωρών του ευρώ αναπτύχθηκε με ρυθμούς ρεκόρ
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία της Markit, σημειώνοντας μάλιστα τους υψηλότερος ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία έξι χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 57 μονάδες, έναντι 56,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον κλάδο να δέχεται ώθηση τόσο από την αύξηση των νέων παραγγελιών, όσο και από την άνοδο της παραγωγής.
Μάλιστα, η στλέχωση του μεταποιητικού κλάδου αναπτύχθηκε με ρυθμούς ρεκόρ, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι οι εταιρείες απομακρύνονται σταδιακά από τους περιορισμούς στα έξοδα, στρεφόμενοι προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η σημαντικότερη ανάπτυξη καταγράφηκε στη Γερμανία, με τον PMI να αγγίζει υψηλά 73 μηνών, στις 59,5 μονάδες, ενώ ισχυρή ήταν η άνοδος και στην Ιρλανδία, με τον δείκτη να αγγίζει υψηλά 22 μηνών.
Επιπλέον, Γαλλία και Ιταλία κατέγραψαν περιορισμένη επιβράδυνση στην παραγωγή τους, ενώ στον αντίποδα, η μόνη χώρα που κατέγραψε συρρίκνωση ήταν η Ελλάδα, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 49,6 μονάδες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Markit, Chris Williamson, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, «αναπτύσσει βαθύτερες ρίζες, καθώς οι επιχειρήσεις καταγράφουν δυναμική ανάπτυξη την εποχή της άνοιξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης