Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Αυτά τα εμπορεύματα στις ΗΠΑ είχαν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις στις τιμές τους

tags :
Marketwatch: Αυτά τα εμπορεύματα στις ΗΠΑ είχαν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις στις τιμές τους
Μεταξύ των 24 βασικών εμπορευμάτων στο δείκτη, το κακάο και η αμόλυβδη βενζίνη οδήγησαν τα κέρδη για το μήνα Μάιο, ενώ η ζάχαρη, ο μόλυβδος και το φυσικό αέριο ήταν οι μεγάλοι χαμένοι
Η άνοδος των προμηθειών ήταν οι κινητήριες δυνάμεις των τιμών για την πλειοψηφία των βασικών προϊόντων το Μάιο, με το βασικό δείκτη του κλάδου να υποχωρεί για τρίτο συνεχή μήνα.
Ο δείκτης S&P της συνολικής απόδοσης σημείωσε μείωση της τάξης του 0,2% σε μηνιαία βάση έως τις 30 Μαΐου, ενώ υποχώρησε 2,1% τον Απρίλιο και 3,9% τον Μάρτιο.
Η συνολική υποχώρηση της χρονιάς μέχρι σήμερα (31 Μαΐου 2017)έπεσε 7,3%.
Μεταξύ των 24 βασικών εμπορευμάτων στο δείκτη, το κακάο και η αμόλυβδη βενζίνη οδήγησαν τα κέρδη για το μήνα Μάιο, ενώ η ζάχαρη, ο μόλυβδος και το φυσικό αέριο ήταν οι μεγάλοι χαμένοι.
"Είναι ενδιαφέρον ότι κανένας τομέας δεν οδηγεί σταθερά την απόδοση, που σημαίνει ότι η πλευρά της προσφοράς" έχει μεγαλύτερη επιρροή από την "παγκόσμια συνολική ζήτηση", δήλωσε στο MarketWatch ο Jodie Gunzberg, διευθύνων σύμβουλος διαχείρισης προϊόντων στον S&P.
"Αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο στην αναπροσαρμογή του αποθέματος, αλλά επειδή είναι ο παράγοντας που οδηγεί σε χαμηλή συσχέτιση αγαθών και επίσης μεταξύ εμπορευμάτων και άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων", ανέφερε. Συγκεκριμένα, ο συσχετισμός μεταξύ μετοχών των εμπορευμάτων, ο οποίος αντιπροσωπεύεται από τον S&P 500 SPX, υποχώρησε από 0,5 σε 0,04 αυτό το μήνα.
Αυτό κάνει τα εμπορεύματα "διαφορετικά ισχυρά μεταξύ τους", δήλωσε ο Gunzberg.
Όσον αφορά τα στοιχεία των δεικτών του πετρελαίου, υποχώρησαν κατά λιγότερο από 0,1% για το μήνα Μάιο από το κλείσιμο της Τετάρτης, αλλά σημείωσαν σημαντικές απώλειες την τελευταία μέρα του Μαΐου.
Ο χρυσός εν τω μεταξύ, υποχώρησε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση από την Τετάρτη, αλλά σημείωσε πτώση την τελευταία μέρα του Μαΐου.



Το κακάο είχε άνοδο 10,7% στις 30 Μαΐου.
«Οι αναταραχές στην Ακτή του Ελεφαντοστού έχουν κλείσει την παραγωγή κακάο και η χώρα που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κακάο στον κόσμο , "προπώλησε" μεγάλο μέρος της καλλιέργειας του 2017-2018», δήλωσε ο Gunzberg.
«Το κακάο ήταν μεταξύ των assets με τη χειρότερη απόδοση το προηγούμενο έτος, χάνοντας σχεδόν το 34%.
Η βενζίνη ενισχύθηκε από μια τυπική εποχική αύξηση καθώς η αγορά μεταβαίνει σε μια πιο ακριβή καλοκαιρινή βενζίνη», είπε ο Gunzberg.
«Εν τω μεταξύ, η ζάχαρη και ο μόλυβδος έχουν υποχωρήσει το καθένα κατά περίπου 6,8%.
Η βιομηχανία ζάχαρης κατέγραψε υψηλότερη παραγωγή λόγω του ευνοϊκού καιρού. Επιπλέον, προέκυψαν ανησυχίες για τη συγκέντρωση αποθέματος στο Μεξικό από την έλλειψη εξαγωγών στις ΗΠΑ», τονίζει ο Gunzberg.
«Ο μόλυβδος γνώρισε συσσώρευση αποθεμάτων και μείωση της ζήτησης χάλυβα.
Το φυσικό αέριο έχασε 6,4% λόγω μεγαλύτερης προσφοράς και πιο ζεστού καιρού, δήλωσε ο Gunzberg.
Κάθε ένα από τα 24 εμπορεύματα που παρακολουθεί ο S&P GSCI έχει διαγράψει μια πορεία "κατά το δικό του πρότυπο προσφοράς / ζήτησης - τα οποία είναι ως επί το πλείστον άσχετο μεταξύ τους", δήλωσε ο Gunzberg.
"Προς το παρόν, φαίνεται ότι η πλευρά της προσφοράς είναι πιο ισχυρή από τις μακροοικονομικές δυνάμεις όπως η αύξηση του ΑΕΠ, το δολάριο, τα επιτόκια ή ο πληθωρισμός".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης