Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ και η Κίνα θα στηρίξουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα όποια κι αν είναι η απόφαση Trump

Η ΕΕ και η Κίνα θα στηρίξουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα όποια κι αν είναι η απόφαση Trump
H EE και η Κίνα θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα θα στηρίξουν την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο Dolnad Trump, είπε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Θα εκδώσουμε μια κοινή δήλωση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, που καταγράφουν από τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα επιβεβαιώσουν ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία» επισήμανε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
H EE και η Κίνα θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ενώπιον της αβεβαιότητας που προκαλεί ο Trump, ιδίως στο θέμα του κλίματος.
Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους προτίθεται να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού, ο ίδιος ωστόσο σε ένα tweet που έστειλε σήμερα περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι θα κοινοποιήσει την απόφασή του «εντός των επόμενων ημερών».
Η απόσυρση των ΗΠΑ θα συνιστούσε ένα πραγματικό πλήγμα για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, μόλις ενάμισι χρόνο μετά την ευφορία που προκάλεσε η υιοθέτηση τον Δεκέμβριο του 2015 της συμφωνίας του Παρισιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης