Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

Αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή
Η κυβέρνηση του Donald Trump εξετάζει ήδη τους πιθανούς τρόπους αποχώρησης από τη συμφωνία
Την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι αποφάσισε ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, όπως αναφέρουν εδώ και λίγη ώρα τα διεθνή μέσα, σε μία κίνηση που θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες του προκατόχου του, Barack Obama, για το εν λόγω ζήτημα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με ομάδα ειδικών, καθώς και με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από τη Συμφωνία.
Βασικό ζήτημα για την αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να αποτελεί το αν θα προχωρήσουν σε επίσημη απόσυρση, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τρία χρόνια μέχρι την τελική της υλοποίηση, ή αν θα υπάρξει μία ταχύτερη αλλά πιο «ακραία» έξοδος.
Σημειώνεται ότι ο Trump είχε εκφράσει σε κύκλους της Ουάσινγκτον εδώ και αρκετές εβδομάδες την εν λόγω πρόθεσή του, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και τη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης