Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσπευσμένη επίσκεψη Gabriel τη Δευτέρα 5/6 στην Τουρκία για το θέμα της βάσης Ιντσιρλίκ

Εσπευσμένη επίσκεψη Gabriel τη Δευτέρα 5/6 στην Τουρκία για το θέμα της βάσης Ιντσιρλίκ
H στρατιωτική βάση βρίσκεται στο επίκεντρο αντεγκλήσεων αφότου η Άγκυρα απαγόρευσε στα μέσα Μαΐου, σε γερμανούς κοινοβουλευτικούς να την επισκεφθούν για να συναντηθούν με τα στελέχη των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων
Εσπευσμένα θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel στην Τουρκία τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 για να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του Mevlout Tsavousoglou και να συζητήσουν για το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία.
«Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel θα έλθει στην Τουρκία. Θα μιλήσουμε μαζί του για το ζήτημα του Ιντσιρλίκ», είπε ο Tsavousoglou κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Αυτή η στρατιωτική βάση βρίσκεται στο επίκεντρο αντεγκλήσεων αφότου η Άγκυρα απαγόρευσε, στα μέσα Μαΐου, σε γερμανούς κοινοβουλευτικούς να την επισκεφθούν για να συναντηθούν με τα στελέχη των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί εκεί. Αντιδρώντας, το Βερολίνο απείλησε να μεταφέρει αλλού τα γερμανικά στρατεύματα.
Η βάση του Ιντσιρλίκ, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, έχει μείζονα ρόλο στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Η Άγκυρα αιτιολόγησε την άρνηση αυτή κατηγορώντας το Βερολίνο ότι έδωσε πολιτικό άσυλο σε τούρκους πολίτες, ανάμεσά τους και στρατιωτικούς, που κατηγορούνται από τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan ότι ενέχονται στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης