Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νότιο Αφρική «βλέπει» η HSBC

Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νότιο Αφρική «βλέπει» η HSBC
Ποιές μετοχές εταιρειών προτείνει
Ενώ ορισμένοι επενδυτές εγκαταλείπουν τη Νότια Αφρική λόγω της πολιτικής αναταραχής, οι αναλυτές της HSBC υποστηρίζουν ότι ο θόρυβος γύρω από τον πρόεδρο της χώρας Jacob Zuma το κυβερνών, δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι της ανάκαμψης της οικονομίας της Νότιας Αφρικής των τιμών των εμπορευμάτων καθώς η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής μετάλλων,συνεχίζει να αναπτύσσεται συγκρατώντας την πτώση των τιμών.
Επιπλέον, οι εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2019 θα αποτρέψουν το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο υπό τον πρόεδρο Zuma να ψηφίσουν πολιτικές που βλάπτουν την οικονομία από το φόβο της ήττας στις κάλπες αναφέρουν οι αναλυτές της HSBC Bank.
"Είμαστε αγοραστές στην αγορά μετοχών της Νότιας Αφρικής και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αύξηση του πολιτικού κινδύνου επενδυτικές ευκαιρίες" ανέφεραν χαρακτηριστικάν.
Στις προτιμήσεις της HSBC βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, τεχνολογικές εταιρίες, οι κατασκευαστικές Aveng Ltd. και Northam Platinum Ltd., η εταιρεία τροφίμων Groen Woolworths Holdings Ltd. η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης Naspers Ltd.
Η αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Pravin Gordhan από τον πρόεδρο Zuma στα τέλη Μαρτίου αποδυνάμωσε το νόμισμα της χώρας και υποχρέωσε την S&P Global Ratings και την Fitch Ratings να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Ενώ ο πρόεδρος Zuma έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα και βρίκσεται αντιμέτωπος με το ANC που ζητά την παραίτησή του, η τελευταία προσπάθεια για αποπομπή του προέδρου Zuma κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απέτυχε.
Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μειωθεί το πολιτικό ρίσκο, ανέφεραν οι αναλυτές της HSBC.
Η διάσκεψη του ANC το Δεκέμβριο, όπου θα διαλέξει τον επόμενο επικεφαλής του θα είναι σημείο καμπής για την πορεία της χώρας.
"Θεωρούμε ότι αυτό το περιβάλλον συμβάλλει τελικά στη μείωση του πολιτικού κινδύνου, αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί το χρονοδιάγραμμά του" αναφέρουν οι αναλυτές της HSBC.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης