Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Η Ε.Ε. χρειάζεται απλούς κεφαλαιακούς κανόνες για την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης

tags :
Villeroy (ΕΚΤ): Η Ε.Ε. χρειάζεται απλούς κεφαλαιακούς κανόνες για την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης
Δυόμισι χρόνια μετά την τραπεζική ένωση, έχει σημειωθεί σαφής πρόοδος, αλλά η κατασκευή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναφέρει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θεσπίσει απλούς κανόνες για τα κεφάλαια των τραπεζών προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιό της να φέρει τις τράπεζες της Ευρωζώνης υπό τη μόνη εποπτική αρχή της Ε.Ε., δήλωσε σήμερα (29/05/2017) ο Francois Villeroy de Galhau, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ο Villeroy δήλωσε ακόμη ότι η Ε.Ε. χρειάζεται επίσης καλύτερο συντονισμό μεταξύ της ενιαίας εποπτικής αρχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών ρυθμιστικών αρχών.
«Δυόμισι χρόνια μετά την τραπεζική ένωση, έχει σημειωθεί σαφής πρόοδος, αλλά η κατασκευή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Πρέπει να ολοκληρώσουμε τον πυλώνα εκκαθαρίσεων με ολοκληρωμένους και πιο απλούς κανόνες», δήλωσε ο Villeroy.
Ο Villeroy ζήτησε επίσης μια ταχεία λύση στα προβλήματα των τραπεζών στην Ιταλία και στην Πορτογαλία, λέγοντας ότι «δεν είναι φυσιολογικό» το γεγονός ότι τα τοπικά προβλήματα επηρέασαν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης