Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Οι μεγάλες αλλά και οι μικρές διαφορές του Trump με τους υπόλοιπους ηγέτες των G7

tags :
Times: Οι μεγάλες αλλά και οι μικρές διαφορές του Trump με τους υπόλοιπους ηγέτες των G7
Τα 6 άλλα κράτη μέλη σχεδιάζουν να πιέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αλλάξει τις πολιτικές του σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Στις μικρές διαφορές - που ωστόσο ενέχουν έναν σημαντικό συμβολισμό- του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τους υπόλοιπους έξι ηγέτες των G7 στη Σύνοδο της ομάδας των ισχυρότερων κρατών στη Σικελία, εστιάζει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.   
Η βρετανική εφημερίδα διέκρινε μία πρώτη διαφορά.
Καθώς οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας περπατούσαν για να φθάσουν στο σημείο της οικογενειακής φωτογραφίας, ο Trump ακολουθούσε με αμαξίδιο του γκολφ.
«Περπάτησαν περί τα 700 μέτρα για την παραδοσιακή φωτογραφία της ομάδας των G7, είδαν τη θέα από ένα ελληνικό αμφιθέατρο κοντά στην κορυφή του λόφου, αλλά ο κ. Trump έμεινε πίσω μέχρι να βρει θέση στο ηλεκτρικό όχημα», αναφέρουν οι Times.
Σημειώνει επίσης ότι ο Trump έφτασε τελευταίος για τη φωτογραφία, με τους άλλους έξι ηγέτες να τον περιμένουν.
Τα 6 άλλα κράτη μέλη σχεδιάζουν να πιέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αλλάξει τις πολιτικές του σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Θα επιτύχουμε μία σημαντική διακήρυξη εδώ  στη Σικελία για την αλλαγή του κλίματος, για τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές, και για το ελεύθερο εμπόριο στον κόσμο, από τον οποίο εξαρτώνται τόσες πολλές θέσεις εργασίας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης