Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ΕΕ

Express: Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ΕΕ
Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το τακτικό Eurogroup που αναμένεται να υπάρξει συμφωνία σχετικά με το χρέος 
Στις διαβουλεύσεις που γίνονται ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος αναφέρεται με δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Express.
Ο μεγαλύτερος δανειστές της Ελλάδας, η Γερμανία, είναι κόντρα με το ΔΝΤ, καθώς το Βερολίνο είναι κατά της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, ενώ το Ταμείο επιμένει σε αυτό.
Η συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται να δώσει ανάσα στην Ελλάδα που απελπισμένα προσπαθεί να αποπληρώσει 6 δισ. ευρώ χρέη τον Ιούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αφού η Ελλάδα ψήφισε τα νέα μέτρα λιτότητας, που περιλαμβάνουν μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στη φορολογία.
«Η πληγείσα μεσογειακή χώρα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ΕΕ παρά τα επτά χρόνια εξαντλητικής ύφεσης και λιτότητας που έχουν επιβάλλει το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες.
Τα μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την Ελλάδα σε κρίση με τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας και μείωση δισεκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς της.
Και η καταρρέουσα θέση της Ελλάδας δημιούργησε φόβους ότι η χώρα ακόμη θα μπορούσε να καταρρεύσει, σπρώχνοντας το νόμισμα του ευρώ κάτω από αυτό» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης