Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 50,8 δολ. υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ

Στα 50,8 δολ. υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ
Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αποφασίστηκε η επέκταση των μειώσεων παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες
Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για επέκταση των μειώσεων της παραγωγής κατά εννέα μήνες.
Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν κοντά στα 52 δολ. ανά βαρέλι αλλά υποχώρησαν στα 50,8 δολ. αμέσως μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ.
«Εννέα μήνες στα ίδια επίπεδα παραγωγής που παράγουν οι χωρες μέλη μας είναι μια ασφαλής και σχεδόν σίγουρη επιλογή για να καταφέρουμε» δήλωσε στο CNBC ο Khalid Al-Falih, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.
Ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας εξήγησε ότι ενώ όλες οι επιλογές είχαν εξεταστεί πριν από ανακοίνωση -μεταξύ των οποίων μεγαλύτερες περικοπές και πιθανή εξάμηνη επέκταση- η συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ακόμα εννέα μήνες, εμφανίστηκε το «ασφαλές στοίχημα».
Η πτώση του πετρελαίου εκτιμάται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι traders αισθάνονται απογοητευμένοι καθώς δεν αποφασίστηκαν μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου.
Ο Miswin Mahesh της Energy Aspects, δήλωσε στο CNBC τηλεφωνικά ότι «οι τιμές του πετρελαίου είναι πάντα ασταθές σε αυτό το σημείο» όταν γίνονται οι συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης