Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Daniel Coats της DNI δεν κάνει αποκαλύψεις για τον Trump και την έρευνα του FBI

tags :
Ο Daniel Coats της DNI δεν κάνει αποκαλύψεις για τον Trump και την έρευνα του FBI
«Πάντα σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό να σχολιάζω δημόσια» τις συζητήσεις δήλωσε στη Γερουσία
Ο διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Daniel Coats  αρνήθηκε κατ' επανάληψιν σήμερα να αποκαλύψει κατά πόσον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είχε ζητήσει την βοήθεια του για να παρεμποδίσει την έρευνα του FBI για τις πιθανές σχέσεις μεταξύ της εκστρατείας του Trump και της Ρωσίας.
Η εφημερίδα Washington Post με δημοσίευμά της τη Δευτέρα ανέφερε ότι ο Trump ζήτησε από τον Maik Rogers, διευθυντή της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και από τον Daniel Coats, να αρνηθούν ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για συμπαιγνία μεταξύ του επιτελείου της προεκλογικής ομάδας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και της Ρωσίας.
Κατά την σημερινή του ακρόαση στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο διευθυντής της DNI δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσον ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες.
«Χρειάζεται να περνάω αρκετό χρόνο με τον πρόεδρο για να συζητάμε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και μυστικών πληροφοριών. Συζητάμε τακτικά πολλά από αυτά τα θέματα», τόνισε ο Daniel Coats.
Αλλά «πάντα σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό να σχολιάζω δημόσια» αυτές τις συζητήσεις, τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή.
Ο Daniel Coats αποδοκίμασε τις διαρροές που πυροδότησαν δημοσιεύματα, όπως αυτό της Washington Post.
«Οι διαρροές έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη αξία και διαδραματίζουν έναν πολύ αρνητικό ρόλο για την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, προειδοποιώντας πως: «Οι διαρροές απειλούν ζωές».
Την προηγούμενη εβδομάδα αρκετά δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε αυτοπροσώπως και σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον πρώην διευθυντή του FBI, James Comey, να εγκαταλείψει την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης