Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Κίνδυνος για μια νέα καλοκαιρινή κρίση στην Ελλάδα μετά το ναυάγιο στο Eurogroup

tags :
Guardian: Κίνδυνος για μια νέα καλοκαιρινή κρίση στην Ελλάδα μετά το ναυάγιο στο Eurogroup
Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα με το ΔΝΤ όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει ο Guardian
Για αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες μιας νέας καλοκαιρινής κρίσης, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα με το ΔΝΤ όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει ο Guardian.
Λίγες ώρες νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας είχαν δεσμευθεί για τη βαθύτερη συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της Ευρωζώνης.
Το Eurogroup διήρκησε πάνω από οκτώ ώρες, ωστόσο Ευρωζώνη και ΔΝΤ δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το χρέος.
Η κόντρα ΔΝΤ - Ευρωζώνης είναι το τελευταίο εμπόδιο για να «ξεκλειδώσει» η εκταμίευση της δόσης, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο, ύψους 7,3 δισ. ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πέρασε νέα σκληρά μέτρα, περικόπτοντας εκ νέου μισθούς και συντάξεις, αυτό δεν στάθηκε ικανό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δανειστών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης