Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ανεβάζουν στροφές οι οικονομίες των χωρών της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης

ΔΝΤ: Ανεβάζουν στροφές οι οικονομίες των χωρών της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης
Συνολικά, η ανάπτυξη έχει αυξηθεί στην περιοχή παντού εκτός από την Τουρκία
Οι χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα δουν ότι οι οικονομίες τους θα σημειώσουν έντονο ρυθμό ανάπτυξης το 2017.
Όπως αναφέρει το ΔΝΤ στο Διάγραμμα της Εβδομάδας από μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση για την περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης δείχνει πόσο κοντά είναι οι οικονομίες των χωρών της περιοχής αυτές να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους.
Συνολικά, η ανάπτυξη έχει αυξηθεί στην περιοχή και οι δείκτες, όπως η διαθεσιμότητα εργαζομένων, δείχνουν να αυξάνονται παντού εκτός από την Τουρκία, η οποία αντιπροσωπεύει το 21% του ΑΕΠ στην περιοχή.
Ορισμένες οικονομίες, κυρίως της Τουρκίας και της Ρωσσίας, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν το 62% του ΑΕΠ στην περιοχή, λειτουργούν κατά πολύ κάτω από τις δυνατοτητές τους, λόγω ανεπαρκών επενδύσεων και της χαμηλής ζήτησης.
Με τη σειρά τους, οι περισσότερες από τις χώρες της Βαλτικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης βλέπουν τις οικονομίες τους να αυξάνονται γεωμετρικά και τα ποσοστά ανεργίας να έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα πριν από την κρίση.
Ο πληθωρισμός τείνει επίσης να αυξάνεται επειδή η ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνεται. Ωστόσο, οι τιμές δεν αυξήθηκαν σημαντικά στην περιοχή.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στον χαμηλό εισαγόμενο πληθωρισμό από τη ζώνη του ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης