Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η κόντρα εντός της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό χρέος - Το μήνυμα Schaeuble σε Gabriel

Politico: Η κόντρα εντός της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό χρέος - Το μήνυμα Schaeuble σε Gabriel
Σε αντικρουόμενες δηλώσεις προέβησαν σήμερα (22/5/2017) οι Schaeuble και Gabriel
Στην «κόντρα» που έχει ξεσπάσει εντός της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρεται το Politico με αφορμή τις αντικρουόμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble, και του υπουργού Εξωτερικών, Sigmar Gabriel.
«Στη Γερμανία, έχουμε ένα νομικό πλαίσιο για την ανάμειξη του κοινοβουλίου... που μερικές φορές παραβλέπεται μεταξύ άλλων και από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Schaeuble τη Δευτέρα (22/5/2017) στο Βερολίνο.
Οι δηλώσεις του κ. Schaeuble έγιναν μετά τη συνάντηση του με τον Γάλλο ομόλογο του, Bruno Le Maire, και πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τις τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης.
«Το μήνυμα του συντηρητικού Schaeuble προς τον σοσιαλδημοκράτη, Gabriel: το γερμανικό κοινοβούλιο δεν συμφώνησε σε περαιτέρω περικοπές του χρέους και δεν θα το κάνει.
Τουλάχιστον όχι πριν τις εκλογές αυτό το φθινόπωρο» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Επί μήνες, ο υπουργός Εξωτερικών, Gabriel, επικρίνει τη σκληρή στάση του υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα ο Gabriel ζήτησε από τον Schaeuble να αναλάβει σαφή δέσμευση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης