Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street - Στραμμένα στον Trump τα βλέμματα - Στο +0,4% οι Dow και Nasdaq

Με κέρδη αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street - Στραμμένα στον Trump τα βλέμματα - Στο +0,4% οι Dow και Nasdaq
Θετικά επιδρά η περαιτέρω ενίσχυση στο πετρέλαιο, καθώς, περί τις 16:43, το αργό βρίσκεται στα 51 δολάρια (+0,7%) και το Brent στα 53,9 δολάρια ανά βαρέλι (+0,6%)
Όπως έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα, άνοιξαν οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street, με κέρδη, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στην περιοδεία του Donald Trump στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500, ο τεχνολογικός Nasdaq και ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average καταγράφουν κέρδη της τάξης του 0,36%, 0,42% και 0,46% αντίστοιχα, στις 2.390,25, 6.109,25 και 20.896,41 μονάδες.
Θετικά επιδρά και η περαιτέρω ενίσχυση στο πετρέλαιο, καθώς, περί τις 16:43, το αργό βρίσκεται στα 51 δολάρια (+0,7%) και το Brent στα 53,9 δολάρια ανά βαρέλι (+0,6%).
Ο κ. Trump βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Τελ Αβίβ.
«Έχουμε ενώπιων μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της, νικώντας την τρομοκρατία και δημιουργώντας ένα μέλλον αρμονίας, ευημερίας και ειρήνης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, κατά την τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο της πόλης.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, εξέφρασε την ελπίδα «μία μέρα» να μπορεί ένας ισραηλινός πρωθυπουργός να ταξιδέψει από το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι η επίσκεψη Trump ανοίγει νέες δυνατότητες για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή.
Ο Trump προσγειώθηκε στο Ισραήλ σε μια άνευ απευθείας προηγουμένου πτήση από τη Σαουδική Αραβία, με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να περιμένουν να δουν αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει στη ζωή μια «ετοιμοθάνατη» ειρηνευτική διαδικασία, όπως μεταδίδει το «Bloomberg».
Στο Ριάντ, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες συμφωνίες αμυντικής πολιτικής και υποδομής ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους ηγέτες της περιοχής να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη και είπε πως το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια τέτοια προοπτική.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως το Ισραήλ μοιράζεται με τις ΗΠΑ τη δέσμευση για την ειρήνη και πως «το Ισραήλ τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων».
Η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει.
Όπως αποκάλυψε χθες το Reuters, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του James Comey από το «τιμόνι» του FBI, τουλάχιστον 18 επαφές είχαν ο Michael Flynn και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών του προεκλογικού αγώνα του 2016.
Οι μέχρι πρότινος μη κοινοποιηθείσες αλληλεπιδράσεις εξετάζονται από το FBI και τους ερευνητές του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. και επαφών μεταξύ του επιτελείου του Trump και της Ρωσίας.

Το δολάριο πέρασε τη χειρότερη εβδομάδα του για το τελευταίο 12μηνο

Το αμερικανικό δολάριο πέρασε τη χειρότερη για τουλάχιστον το τελευταίο 12μηνο, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αποκαλύψεις για τον Donald Trump και τις σχέσεις του με τη Ρωσία, αλλά και από την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη που έχει δώσει ώθηση στο ευρώ.
Θετικά για το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει επιδράσει και η νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Λίγο νωρίτερα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αναρριχήθηκε πάνω από το 1,12, μία τιμή που είναι η υψηλότερη των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης