Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Για 8η εβδομάδα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Maduro

Βενεζουέλα: Για 8η εβδομάδα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Maduro
Η εισαγγελία ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ακόμη διαδηλωτή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την αρχή Απριλίου σε 48
Για όγδοη εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου της χώρας Nicolas Maduro, καθώς οι αντίπαλοι του αρνούνται να υποχωρήσουν εάν ο ίδιος δεν παραιτηθεί.
Οι δύο πλευρές θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με την Ιατρική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας να πραγματοποιεί σήμερα (22/5/2017) πορεία προς το υπουργείο Υγείας σε υποστήριξη προς την αντιπολίτευση.
Αύριο (23/5/2017) θα πραγματοποιηθεί η Πορεία για την Ειρήνη, έπειτα από έκκληση του Maduro.
Παρά τις συγκρούσεις και τα δακρυγόνα, οι αντίπαλοι του Maduro συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αγανακτισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας.
Το Σάββατο περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Στο Καράκας περισσότεροι από 160.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, προσπάθησαν να φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών προτού επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Στο Σαν Κριστομπάλ περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σύμφωνα με εκτίμηση του AFP, παρά την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή, με την ανάπτυξη 2.600 στρατιωτών εξαιτίας μιας σειράς λεηλασιών και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τμημάτων και θέσεων του στρατού.
Εξάλλου χθες (21/5/2017) η εισαγγελία ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ακόμη διαδηλωτή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την αρχή Απριλίου σε 48.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης